Свiтовий конґрес українців (СКУ) за нагоди Міжнародного дня дитячої книги пропонує познайомитися з творчістю української письменниці з діаспори Лесі Храпливої-Щур.

Лесі Храплива-Щур

Про це йдеться на сторінці СКУ в Facebook.

«2 квітня щорічно відзначаємо Міжнародний день дитячої книги. Час карантину — чудова нагода познайомитися з казками і оповіданнями Лесі Храпливої-Щур. Леся Храплива-Щур — дитяча письменниця-діаспорянка, народилася майже 100 років тому у Львові. Вона мешкала й писала в Німеччині, США та Канаді, була членом, управи і секретарем СКВОР (Світової координаційної виховно-освітньої ради – ред.) СКУ», — йдеться в дописі.

Читати твори письменниці українською можна тут.

Як розповідається на сайті СКУ, Леся Храплива-Щур – письменниця, журналістка, громадська діячка, пластова виховниця, редакторка.

Письменниця є Почесним членом Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО), членкинею Об’єднання українських письменників «Слово». Співпрацювала в громадських, християнських, дитячих, молодіжних, жіночих та літературних виданнях у діаспорі й на Україні.

Леся Храплива-Щур написала ряд казок, віршів, повістей для дітей та молоді тощо, серед яких «Отаман Воля», «Козак Невмирака», «Чародійне авто», «Українські народні звичаї в сучасному побуті», вірші «Далеким і близьким», збірки «Вітер з України», твори для малят «Забавки Мартусі!», «Ростикова казка» тощо.

Leave a Reply