Еко-свідомість не є новацією. Давні римляни сортували й продавали сміття

678
Археологи виявили, що жителі стародавнього римського міста Помпеї сортували сміття з метою його подальшого використання в будівництві чи для перепродажу.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє The Guardian.

«Археологічні дослідження виявили, що сміття, викинуте за міські стіни поблизу давньоримського міста Помпеї, збиралося, сортувалося та потім перепродавалося або ж використовувалося в будівництві», — йдеться в повідомленні.

Археологи досліджували пагорби сміття поряд із Помпеями: раніше вважалося, що ці кургани утворилися в результаті землетрусу, який стався за 17 років до виверження вулкану.

Професор Еллісон Еммерсон, яка працює в Помпеях, заявила, що сміття було нагромаджене майже по всій зовнішній стіні міста. Деякі кургани були висотою в кілька метрів, у них були, зокрема, залишки амфор, розбиті плитки.

Науковці вважають, що сміття можна було повторно використати в будівництві. Археологи зазначили, що відходи з таких звалищ використовували для укріплення підлоги, будівництва стін.

За словами Еммерсон, майже на всі стіни, виготовлені з відходів, наносили малюнки, щоб приховати різноманіття будівельних матеріалів.

Як повідомлялося, давньоримські Помпеї, що були накриті товстим шаром вулканічного попелу через виверження Везувію в 79 році нашої ери, вважають одним із найкраще збережених у світі археологічних об’єктів античної доби.

Фото: Allison Emmerson, DEA/L Pedicini/De Agostini via Getty

Leave a Reply