Новий видавничий проєкт «ЛУ»: «Ознаки епохи» Володимира Матвієнка

1274

У Видавничому центрі «Літературної України» побачили світ нова книга відомого мецената, Героя України Володимира Матвієнка «Ознаки епохи».

Нагадаємо, що бібліотека «ЛУ» нараховує більше трьох десятків видань. У Видавничому центрі «Літературної України» у різні часи виходили знакові книги відомих українських письменників, дисидентів, інтелектуалів та лідерів громадської думки.

Нова книжка відомого мецената, професора Володимира Матвієнка є своєрідним підсумком його багаторічної співпраці із газетою “Літературна Україна”. Книжка містить суму його вибраної публіцистики, що побачила світ на шпальтах часопису впродовж останніх років. У своїх глибоко-аналітичних рефлексіях Володимир Матвієнко талановито осмислює українські реалії у їхньому історичному, геополітичному та філософському вимірах. Книжка обгрунтовано розвінчує імперсько-шовіністичні претензії путінської Росії на роль політичного гегемона колишнього СНД.

Видання книжки є частиною ширшого освітньо-патріотичного проєкту, що здійснюється музеєм-студією Володимира Матвієнка «Сила патріотизму». Значну частину накладу буде передано на українську передову, а також безкоштовно розповсюджено в середовищі української патріотичної громадськості.

Життєпис знаного фінансиста, батька-засновника української банківської системи може слугувати класичним прикладом втілення української мрії: усіх творчих і професійних висот він досяг завдяки непохитному патріотизму і послідовній державницькій позиції. У 1998 році іменем Володимира Матвієнка названа одна із малих планет (6622 Matvienko).

Leave a Reply