Держкіно презентувало п’ять нових фільмів на своєму Youtube-каналі

810
Стрічки «Червоний», «Зрадник», «Стрімголов», «Іван Сила», «Олександр Довженко. Одеський світанок» представлені в афіші онлайн-кінотеатру Державного агентства з питань кіно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба агентства у Facebook.

«У нашому кінотеатрі — стрічки, створені за державної підтримки кінокомпанією ІнсайтМедіа», — ідеться в повідомленні.

Як зазначається, це історичний бойовик «Червоний» Зази Буадзе, знятий за однойменним романом Андрія Кокотюхи, про часи сталінського терору та воїнів УПА, які піднімають перше повстання у таборі ГУЛАГ, а також заснований на реальних подіях фільм Марка Хаммонда «Зрадник» про 1970-ті роки радянської України: куратор Одеської студії від КДБ дає наказ дівчині-стажеру редагувати фільм знаного режисера про події української «громадянської війни».

Представлена і психологічна драма «Стрімголов» Марини Степанської, події якої відбуваються в сучасному Києві, де головні 27-річні «негерої» намагаються зробити непростий вибір в складних умовах «героїчного часу».

До перегляду пропонується дитячий пригодницький фільм Віктора Андрієнка «Іван Сила» про вихідця із Закарпаття Івана Фірцака, який у 1928 році був визнаний найсильнішою людиною планети і деякі силові трюки якого й досі ніхто не може повторити.

Шанувальників документального кінозапрошують подивитися короткометражний фільм «Олександр Довженко. Одеський світанок» про історію становлення видатного кінорежисера Олександра Довженка, який фільмував свої перші стрічки в Одесі. У ролі Довженка — музикант, актор театру й кіно Сергій Бабкін.

Стрічки можна переглянути тут.

Leave a Reply