Карантин для культурної галузі може завершитися 1 липня, — т. в. о. міністра культури

850

Культурні заходи дозволять на останньому етапі послаблення карантину

Відновити роботу культурної сфери Кабінет міністрів України планує під час останнього етапу послаблення карантинних обмежень. Про це повідомляє hromadske, посилаючись на коментар т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Світлани Фоменко.

«В цілому, ми розраховували, що з 1 липня будуть зняті обмеження (на роботу культурних інституцій — ред.), але ці наші розрахунки й горизонт планування повністю залежить від тієї епідеміологічної ситуації, яка є в державі», — розповіла Фоменко.

Також посадовиця уточнила, що точна дата наразі не фіксована і може зсунутись в будь-який бік. За її словами, нормальна робота культурних інституцій може початися лише у випадку зняття повних обмежень на проведення масових заходів.

«Якщо, наприклад, фестиваль ще можна розглядати можливість просто неба проводити, то що стосується герметичних приміщень, таких як театри, кінотеатри, філармонії, то тут треба бути дуже обережним, тому що в першу чергу треба думати про здоров’я громадян», — зазначила Фоменко.

Нагадаємо, що вже 22 травня планується відновлення міського та міжміського сполучення.

Leave a Reply