У Голлівуді почалася робота над новим фільмом про життя рок-легенди Бадді Голлі

1084

 

Картину поставить номінант на премію «Оскар» Брюс Бересфорд

 

У Голлівуді почалася робота над новим біографічним фільмом про життя рок-легенди Бадді Голлі. Картина, яку було анонсовано ще у 2018 році, нарешті знайшла режисера.

Як повідомляє ua.112.ua, посилаючись на Variety, байопік під назвою Clear Lake поставить номінант на премію «Оскар» Брюс Бересфорд («Шофер міс Дейзі», «Містер Черч», «Ніжне милосердя»). Бересфорд зазначив, що йому сподобався сценарій фільму, що докладно і яскраво розкрив трагічну історію Бадді Голлі і його епохи.

Фільм розповість, як Голлі і його група передбачили народження «рок-н-ролу» і вплинули на систему цивільних прав у США. Основою стане тур Biggest Show of Stars 1958 року і останній концерт музиканта, який відбувся 2 лютого 1959 року в місті Клір-Лейк. Наступного дня він загинув в авіакатастрофі у віці 22 років. Разом з Голлі загинули ще два молодих артисти: 17-річний Річі Валенс (автор хіта La Bamba) і 28-річний Біг Боппер. 3 лютого 1959 року увійшов в історію як «день, коли померла музика».

Спочатку байопік планувалося випустити у 2019 році, до 60-ї річниці смерті Бадді Голлі. Тепер же зйомки стрічки стартують в кінці 2020 року.

Голлі є автором хітів Everyday, Peggy Sue, Maybe Baby та ін. Раніше життя Голлі вже було екранізоване — у 1978 році вийшла драма «Історія Бадді Голлі». Роль музиканта виконав Гері Бьюзі, а згодом одержав за неї номінацію на «Оскар». А композитор Джо Ренцетті отримав «Оскар» за найкращий саундтрек.

Нагадаємо, зйомки байопіка про Елвіса Преслі було призупинено через зараження Тома Хенкса коронавірусом.

Leave a Reply