УІМ: З думкою про майбутнє

943

26 травня виповнилося чотири роки від дня заснування Українського інституту майбутнього (УІМ) — аналітичного центру, що надає оцінку подіям в Україні, пропонує майданчик для дискусій, формулює рекомендації до дій та працює за п’ятьма основними напрямками: міжнародна політика, внутрішня політика, національна безпека та оборона, економіка, правоохоронна та судова система.

 

Зазначимо, що УІМ є спільним проектом представників українського бізнесу, політики та громадського сектора, а його директором є Віктор Андрусів — громадський діяч, політтехнолог, аналітик і публіцист, кандидат політичних наук.

Місією Українського інституту майбутнього проголошено «проектування успішного майбутнього України, через експертні дослідження та дискусії, які стимулюватимуть прийняття якісних політичних рішень у внутрішній та міжнародній політиці».

До речі, минулого року видавництво «Саміт-книга» разом з УІМ видало книгу «Візія України 2030» (упорядники В.Андрусів і А.Амелін). В ній експерти УІМ відповідають на запитання: куди рухатиметься світ у найближчі десять років, які нові технології та нові тренди змінять буденне життя людини, які проблеми будуть актуальні 2030 року і як людство даватиме цьому раду.

Вітаючи колектив інституту з важливою датою, хочеться додати, що в списку діяльності поважної фундації бракує ще одного напрямку, а саме – «культури», як надважливого чинника буття держави.

Принагідно ми закликаємо наших читачів приєднатися до дискусії з цього приводу.

Редакція «ЛУ»

Leave a Reply