Сім’я Артура Конан Дойла подала в суд на Netflix через фільм «Енола Холмс»

880

Netflix поки що не дав офіційних коментарів, повідомляє ua.112.ua

Представники родини покійного письменника Артура Конан Дойла подали в суд на Netflix через порушення авторських прав.

Як повідомляє Deadline їх не влаштував сюжет нового фільму з Міллі Боббі Браун «Енола Холмс» — екранізації циклу романів Ненсі Спрінгер про молодшу сестру Шерлока Холмса. Письменниця також є відповідачем у суді.

Родичі автора вважають, оскільки книги про Энолу Холмс засновані на десяти оповіданнях Дойла, що вийшли між 1923 і 1927 роками, вони порушують закон про суспільне надбання.

У позові стверджується, що, незважаючи на те, що більшість оригінальних оповідань про Шерлока Холмса, що існували до 1923 року, були визнані загальнодоступними, останні 10 оповідань автора про персонажа, опубліковані в період з 1923 по 1927 рік, не є такими.

Netflix поки що не дав офіційних коментарів.

Нагадаємо, фільм «Енола Холмс» з Міллі Боббі Браун у головній ролі вийде на Netflix в цьому році. Режисером проекту став Гаррі Бредбір. Він поставить стрічку за сценарієм Джека Торна («Гаррі Поттер і Прокляте дитя»).

Книжковий цикл Спрінгер «Таємниці Еноли Холмс» включає шість романів, що вийшли з 2006 по 2010 рік. У центрі сюжету — молодша сестра великого сищика, яка теж є досить здатним детективом, що володіє гострим розумом.

Leave a Reply