Українські книжки — для прифронтової Карлівки

581

Нещодавно 1540 книжок і майже 700 періодичних видань для воїнів Збройних Сил України доставлено в зону ООС – у прифронтову Карлівку, що за 20 кілометрів від окупованого Донецька. Акцію було зініційовано газетою «Літературна Україна» та партнерськими інституціями.

Співробітники «Літературної України» спільно з колегами із журналів «Пам’ятки України» і «Визвольна боротьба» розпочали збір української літератури. Наш редакційний офіс на вулиці Омеляновича-Павленка біля площі Слави у Києві став на кілька днів пунктом збору затребуваної допомоги.

Через соціальні мережі й телефоном ми закликали долучитися до акції відомих письменників, діячів науки і культури, журналістів, знайомих волонтерів.

Ми були приємно здивовані миттєвим відгуком про допомогу активістів Фундації Героя України, Академіка Петра Тронька, зокрема Музею фундації в селі Веприк Бобровицького району (Наталія Кулик, Валентин Кондратюк), співробітників Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» (Сергій Сай-Бондар, Михайло Сорока, Таїсія Шаповаленко), Видавничого дому журналу «Пам’ятки України» (Анатолій Сєриков, Юрій Пушненко, Ольга Лисенко), Національного музею народної архітектури та побуту України Оксана Старак-Повякель), львівської редакції журналу «Визвольна боротьба» (Роман Гунда, Наталія Гумницька, Василь Гуменюк), письменника із Чернігівщини Григорія Войтка.

Найвідчутнішою стала фінансова допомога і передача значної кількості літератури Героями України – першим головою Національного банку України Володимиром Матвієнком та генеральним директором агрофірми «Земля і воля» Леонідом Яковишиним.

Сергій КУЛІДА

Фото Ірини Глухової-Поліщук

Leave a Reply