Президент присвоїв статус національного Сумському театру Щепкіна

576
Сумський обласний театр драми та музичної комедії імені Михайла Щепкіна отримав статус національного.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час спілкування зі ЗМІ на Сумщині, яке відбувалося в театрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже приємно вітати всіх вас тут, у цьому прекрасному театрі — Сумському академічному театрі драми та музичної комедії імені Щепкіна. Сьогодні ми тут, надаємо статус національного театру», — зазначив Президент.

Глава держави підкреслив, що театр заснований 1933 року і, на його переконання, є візитівкою культурної Сумщини.

Президент присвоїв статус національного Сумському театру Щепкіна / Фото: Офіс ПрезидентаЯк проінформували в пресслужбі ОП, під час відвідування театру Президент прослухав фрагмент опери «Запорожець за Дунаєм» та ознайомився з історією і репертуаром театру, поспілкувався з творчим колективом.

«Надання статусу національного – це не дарунок від Президента чи уряду. Це дійсно справедлива й об’єктивна оцінка. Тому що ви, театр, на це заслуговуєте», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у вівторок перебуває з робочою поїздкою в Сумській області.

Сумський обласний академічний театр драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна за рік випускає 12-14 нових постановок. З-поміж учасників творчого колективу 19 митців удостоєні державних почесних звань у галузі культури та мистецтв за значні творчі здобутки та високий рівень професійної діяльності.

Театр також відомий ініціативою «День театру в районі», яку підтримали інші театри. Ініціатива спрямована на удосконалення культурного обслуговування жителів області.

Leave a Reply