Лауреатом премії Вінценза став Леонід Фінберг

694
У Львові премію Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів» вручили директору Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, головному редактору видавництва «Дух і Літера» Леоніду Фінбергу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Леонід Фінберг – лауреат премії Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів» у 2020 році. Леонід Філбер з тих людей, які є сучасною українською культурою. Це не просто видавництво, це світове плекання традиції , це свідоме гуртування людей навколо певних вартостей» — зазначили ведучі церемонії.

Леонід Фінберг з 1996 -2006 року працював директором інститут Іудаїки, з 2006 очолював інститут досліджень історії східноєвропейського єврейства, видавець «Дух і літера».

Станіслав Вінценз – польський філософ-гуманіст, письменник та перекладач, який народився та багато років прожив на Івано-Франківщині. Його епос «На полонині» про Гуцульщину світова спільнота вважає геніальним.

Премію Вінценза започаткували у 2018 році з ініціативи голови парламентського комітету з питань культури і духовності Миколи Княжицького та вручають щорічно під час проведення міжнародного форуму ViaCarpatia 2020.

Лауреатом премії Вінценза став Леонід Фінберг / Фото: Via KarpatiaЯк повідомлялося, Via Carpatia — щорічний міжнародний форум Центральної та Східної Європи, який складається з фестивалів, концертів, виставок, майстер-класів та інших заходів за участю українських та закордонних виконавців і учасників. Науково-практична частина містить конференцію «Коло Вінценза», де лідери думок, представники державної влади, органів місцевого самоврядування мають можливість обговорити проблеми розвитку Карпатського регіону, політичні, культурні, екологічні та інші актуальні питання.

Leave a Reply