Фестиваль «Мельпомена Таврії» визначився з датою і вже приймає заявки

562

Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» цьогоріч знову відбудеться у вересні.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів генеральний директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Куліша Олександр Книга.

«У вересні місяці, з 3 вересня. Проводимо вже перемовини з театрами», — каже Книга.

Він відзначив, що вже є перші заявки, зокрема, зацікавленість висловив один з білоруських театрів. За словами генерального директора театру імені Куліша, організатори фестивалю сподіваються, що карантинні обмеження не будуть такими суворими, як у минулому році, коли учасникам «Мельпомени Таврії» довелося адаптували свої вистави до показу на відкритих локаціях.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року XХІІ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» через ситуацію з коронавірусом перенесли з травня на вересень і він відбувався під хештегом #мельпоменапростонеба. У фестивалі брали участь 11 театрів з шести міст України (Херсон, Миколаїв, Одеса, Харків, Маріуполь, Київ).

Закордонний сегмент через карантинні обмеження у минулому році був скромним, проте у Херсон дісталися секретар Євразійської театральної асоціації Кубілай Ерделікара та грузинський режисер Каха Гогідзе. На фестивалі представили п’єсу про події в Білорусі, написану Андрієм Курейчиком.

Leave a Reply