Театральний фестиваль-премія «ГРА» оприлюднив список учасників

428

Довгий список учасників Четвертого театрального фестивалю-премії «ГРА» визначила його Експертна рада.

Про це повідомили Укрінформу у пресслужбі фестивалю-премії.

«Українські театри виявили нечувану активність і запропонували на розгляд Експертної ради премії 89 різножанрових сценічних проєктів, що надійшли з 23 міст України. За традиційно активним Києвом (36 заявок), цього року суттєво підтягнувся Захід, з міст і містечок якого подалося 23 гравці. З’явилися й міста-дебютанти – Луцьк, Кропивницький та Кременчук. З 89 заявок експерти визначили 30 вистав, що продовжать змагання за звання кращих у шести номінаціях: найкраща драматична вистава; найкраща вистава для дітей; найкраща музична вистава у жанрі опери/оперети/мюзиклу; найкраща хореографічна/балетна/пластична вистава; найкраща камерна вистава; найкраща пошуково-експериментальна вистава (на перетині театральних / мистецьких жанрів)», — ідеться в повідомленні.

Як зазначається, з довгим списком вистав можна ознайомитися на сторінці фестивалю-премії «ГРА» у Фейсбуці.

Далі експерти поїдуть Україною і переглядатимуть постановки наживо. В липні-серпні планується сформувати шорт-лист з 12 вистав. А в листопаді відбудеться фінальний етап. У якому форматі – онлайн чи офлайн — він відбуватиметься, залежить від перебігу епідемії. Проте оргкомітет вже продумує цікавий та ефективний варіант фестивалю, до якого зможуть долучитися не тільки глядачі України, а й усього світу.

Фестиваль-премія «ГРА» (GRA — Great Real Art) проводиться на конкурсній основі один раз на рік за підсумками минулого календарного року. Цьогоріч театри представляють прем’єри, що вийшли у період з 1 січня по 31 грудня 2020 року.

Leave a Reply