Програми МКІП дозволили креативній індустрії вистояти під час коронакризи — Ткаченко

462

Програми, розроблені Міністерством культури та інформаційної політики, дозволили креативним індустріям і загалом галузі культурі вистояти в умовах епідемії коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це у програмі «Право на владу» на каналі «1+1» сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Стосовно коронакризи — ми, в міністерстві, як і завдяки парламенту, і Президенту розробили багато програм, які дозволили креативним індустріям у культурі вистояти в час пандемії. Прийнято програму «5-7-9%» для допомоги бізнесу, є 7% ПДВ, я маю на увазі, що він зменшений для сфери культури та креативних індустрій. Видано вперше гранти розміром 1 млрд гривень на допомогу креативним індустріям. Започаткована програма «Велика реставрація», це продовження «Великого будівництва» — наразі ми будемо реставрувати музеї, замки, театри», — розповів Ткаченко.

Як повідомлялося, у Міністерстві культури та інформаційної політики планують вкладати інвестиції у розвиток інфраструктури креативних індустрій.

На замовлення та у співпраці з МКІП, за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», Київська школа економіки підготувала дослідження про вплив креативних індустрій на економічний розвиток.

 

Leave a Reply