Документальний фільм про Олеся Ульяненка презентують на «Книжковому Арсеналі»

479
Плакат фільму «Ульяненко без цензури» на сайті кінокомпанії «Директива кіно»

Друзі та знайомі письменника створили про нього документальну стрічку «Ульяненко без цензури» в американському розмовно-розвідувальному стилі.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Повідомляється, що прем’єрний показ фільму про Олеся Ульяненка заплановано четвер, 24 червня, у межах фестивалю «Книжковий Арсенал».

Інформація про прем’єрний показ стрічки на сайті «Книжкового Арсеналу»

«Це – перший фільм, який оповідає історію Олеся Ульяненка – автора близько 20 романів з непростою долею, життя і смерть якого досі обплетені безліччю міфів», – цитує авторів фільму «Укрінформ».

У знімальному процесі взяли участь чимало знаних українців: Сергій Жадан, Мирослав Слабошпицький, Михайло Слабошпицький, Михайло Бриних, Андрій Курков, Андрій Кокотюха, Ірина Ваннікова, Володимир Тихий, Лариса Денисенко, Дмитро Корчинський, Олександр Красовицький, Григорій Гусейнов, Сергій Проскурня, Анатолій Сухий та інші.

Автор сценарію фільму «Ульяненко без цензури» – Мирослав Слабошпицький, режисерка – Юлія Шашкова, продюсери – Мирослав Слабошпицький, Володимир Тихий, Ігор Савиченко. Стрічку зняла кінокомпанія «Директорія кіно» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

За словами Мирослава Слабошпицького, ця стрічка – для людей, які хочуть дізнатися щось більше з біографії Олеся Ульяненка і приблизно уявити траєкторію його життєвого шляху. А завдяки вдалій роботі режисерки Юлії Шашкової у фільмі присутній певний портрет часу, епохи, яка вже пішла.

«Ульяненко без цензури» на сайті кінокомпанії «Директорія Кіно»

24 червня о 18:00 в межах Літературної програми «Книжкового Арсеналу» відбудеться прем’єрний показ та обговорення фільму «Ульяненко без цензури».

До слова, цьогорічний фестиваль «Книжковий Арсенал» відбуватиметься у гібридному форматі. Через актуальну епідеміологічну ситуацію значна частина заходів транслюватиметься на партнерському онлайн-майданчику, а квитки можна придбати винятково у мережі й тільки на певний проміжок часу.

Leave a Reply