Нецензурований чотирнадцятитомник Лесі Українки – вже в продажу

454
Леся Українка. Фото – з відкритих джерел

Перший тираж повного нецензурованого зібрання творів Лесі Українки у чотирнадцятьох томах призначався бібліотекам, культурним установам та інституціям. Тепер же книжки можна знайти і у вільному продажу.

16 червня на сторінці видавництва «Смолоскип» з’явилося повідомлення про вихід другого тиражу видання.

Проєкт друку чотирнадцятитомника реалізовано з нагоди стоп’ятдесятиріччя Лесі Українки зусиллями Волинського національного університету імені Лесі Українки, видавництвами «Комора» та «Смолоскип» за підтримки Українського інституту книги. Позаяк перший наклад неможливо було купити, організатори отримали чимало звернень від охочих отримати книжки.

«За останні місяці ми отримали чимало листів із питаннями, коли ж уже можна буде придбати цей скарб?» – пояснюють автори проєкту на сторінці «Смолоскипу».

Книжки можна замовити тільки повним комплектом та винятково за умови повної попередньої сплати. Вони доступні для придбання на сайті онлайн-книгарні «Смолоскип».

Разом із цим, на сайті Українського інституту книги чотирнадцятитомник доступний для безкоштовного ознайомлення.

До речі, на думку Оксани Забужко, Леся Українка є нашим паспортом на європейськість. Її ювілей, уважає письменниця, – тест на зрілість української нації.

Leave a Reply