Почався конкурс на здобуття премії імені Максима Рильського

716
Максим Рильський. Фото – з відкритих джерел

Держкомтелерадіо оголосив про початок конкурсу на здобуття премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського за 2021-й рік.

Про це повідомляє офіційний ресурс Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Заявки приймаються у двох номінаціях – «за переклад українською мовою видатних зарубіжних авторів» і «за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу».

Розглядатимуться нові оригінальні твори, опубліковані впродовж останніх трьох років, але не пізніше ніж за пів року до моменту їх висування на премію.

Документи з поміткою «На здобуття щорічної премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського» приймаються до першого листопада включно. Учасники мають надіслати пакет документів за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2.

До супровідного листа слід додати клопотання про присудження з електронною та друкованою короткою характеристикою твору й автора, три надруковані примірники, розширену електронну та надруковану анотацію, копії паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податку автора, а за наявності – копії відгуків у ЗМІ та рецензії.

Докладнішу інформацію можна дістати на офіційному сайті Держкомтелерадіо. Там само розміщено контактний телефон і адресу електронної пошти організаторів.

Нагадаємо, цими днями в Україні з’явилася нова літературна премія – імені Василя Кожелянка. Приймання заявок і творів на участь у конкурсі на її здобуття почнеться першого вересня.

Leave a Reply