Перша збірка лауреатів Літературної премії Ірпеня вийде цього літа

922
Літературна премія Ірпеня. Фото – товариство «Відважних»

Улітку 2021 року вийде друком книга під назвою «Слова Відважних», до якої увійшли твори трьох перших лауреатів Літературної премії Ірпеня.

Про це йдеться на ресурсі товариства «Відважних».

До збірки увійдуть роман Юлії Шеко «Розділені навпіл» (номінація «Проза»), добірка віршів Юлії Григорук «Забинтований світ» (номінація «Поезія») та повість Олени Терещенко «Скринька королеви Анни» (спеціальна номінація «Література для дітей»).

Видання починатиметься вступним словом голови оргкомітету Літературної премії Ірпеня, очільника Інвестиційної ради міста Володимира Карплюка та голови Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського.

Збірка буде видана коштом спонсора премії – товариства «Відважних».

У межах конкурсу журі розглядало неопубліковані раніше рукописи авторів, які не видавали жодної книги, проте друкувалися в колективних збірках чи антологіях.

У квітні цього року відбулася церемонія нагородження лауреаток премії Юлії Шеко, Юлії Григорук і Олени Терещенко. Кожна з переможниць отримала від товариства «Відважних» грошову винагороду – п’ятдесят тисяч гривень.

За розміром винагороди Літературна премія Ірпеня увійшла в першу трійку всеукраїнських літературних премій та є першою серед усіх приватних літературних премій в Україні.

Щорічну всеукраїнську Літературну премію Ірпеня заснувала у 2020 р. Інвестиційна рада міста. Запровадження номінації «Література для дітей» було пов’язане з тим, що Ірпінь – рідне місто відомого дитячого письменника, автора «Пригод Незнайка» Миколи Носова.


Положення про щорічну «Літературну премію Ірпінь»

Літературна премія Ірпеня – щорічна всеукраїнська премія у галузі літератури, заснована 2020 року товариством «Відважних» та Інвестиційною радою Ірпеня. Завдання премії – пошук нових авторів із метою їх мотивації до подальшої творчості. Премія має три номінації: проза, поезія та спеціальна премія література для дітей (саме в Ірпені жив письменник, автор «Пригод Незнайка» Микола Носов). На розгляд журі премії приймаються невидані раніше рукописи авторів, які дотепер не видавали жодної книги, але публікували свої твори в колективних збірках чи антологіях. Вік та географія претендентів на отримання премії необмежений. Тематика творів та їхній обсяг – вільні.

Дедлайн подачі творів щороку до 31 грудня.

Нагородження лауреатів премії відбувається 21 березня наступного за поданням творів року. Троє лауреатів Літературної премії Ірпеня – переможці в номінаціях «Проза», «Поезія» та «Література для дітей» – отримуватимуть по 50 тис. грн кожен. Крім цього, ТОВ «Відважних» установило додаткову заохочувальну премію в розмірі 10 тис. грн. Тобто загальний преміальний фонд Літературної премії Ірпеня – 160 тис. грн.

Рукописи потрібно надсилати у форматі Microsoft Word (із фото, біографією та контактними даними автора) на електронну пошту ykrnayka@gmail.com. Тема листа — «Літературна премія Ірпеня»

Leave a Reply