Херсонські театрали продали півтора десятка ролей «з молотка»

424
Фото – ілюстративне, з відкритих джерел

Херсонський театр імені Куліша влаштував аукціон і продав на ньому п’ятнадцять ролей другого плану у виставі «Дванадцять стільців».

Про це повідомляє «Укрінформ».

Керівниця літературно-драматичної частини Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Куліша Альона Мовчан зазначила, що таким чином театрали «реалізували мрію херсонців – провели аукціон ролей, під час якого п’ятнадцять людей придбали ролі для того, щоб взяти участь у виставі «Дванадцять стільців»».

Пані Мовчан підкреслює: покупці вже готуються до вистави – опановують вокал, займаються фізичною підготовкою тощо – і вже встигли взяти участь у першій читці.

Раніше генеральний директор Херсонського театру імені Куліша Олександр Книга пояснював, що таким чином установа воліє не тільки залучити додаткові гроші для вистав, а й розширити авдиторію. За його словами, паралельно з покупцями ролей до вистави готуються і артисти театру – на випадок, якщо хтось із акторів-аматорів з якоїсь причини не вийде на сцену.

Прем’єру вистави «Дванадцять стільців» за романом Ільфа і Петрова заплановано на цей рік.

До речі, Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня» показує виставу «Українські вечорниці» із сурдоперекладом. Допомагає в цьому перекладач жестової мови Наталя Якунченкова.

Leave a Reply