Івано-Франківськ готує фестиваль для молодих письменників

344
Зображення – вебсайт українського ПЕН

З 9 по 12 вересня в Івано-Франківську відбуватиметься літературний фестиваль-воркшоп для молодих письменників «Прописи».

Про це повідомляє «Суспільне | Культура».

У межах заходу, що його організовує український ПЕН, для учасників готують лекції та воркшопи Лариса Денисенко, Тарас Прохасько, Тетяна Терен, а також інші досвідчені наставники.

Куратором проєкту є поет, перекладач, віцепрезидент Українського ПЕН Остап Сливинський, а координатором – перекладач, проєктний менеджер ПЕН Андрій Вахтель.

«Фестиваль «Прописи» – це перша в Україні подія, яка об’єднає в собі елементи творчої майстерні, лекторію, презентаційного майданчика і простору для співдії авторів-початківців та відомих письменників», – цитує Остапа Сливинського «Суспільне | Культура».

Організатори відзначають, що мета проєкту – сприяння новачкам у вдосконаленні навичок творчого письма. З учасниками поділяться рецептами ефективного входження в літературу та пошуку в ній місця.

Фестиваль-воркшоп навчать і практичніших речей – до прикладу, захисту авторських прав. Ментори покажуть оптимальні моделі співпраці з редакціями, видавництвами, літературними агенціями тощо.

Десятьом авторам і авторкам, яких оберуть за конкурсом, організатори обіцяють індивідуальні заняття з Вікторією Амеліною, Галиною Крук, Тарасом Прохаськом та Ганною Улюрою. Прочитають лекції та проведуть воркшопи також Тетяна Терен, Лариса Денисенко, Роман Малиновський і Богдана Неборак.

Докладні умови участі у фестивалі подаються на вебсайті українського ПЕН.

Раніше ми писали, що у Коломиї пройде фестиваль вуличного мистецтва. Він розпочнеться карнавальною ходою, а закінчиться фаєр-шоу.

Leave a Reply