Розпочався конкурс на здобуття премії імені Романа Гамади

346
Роман Гамада. Фото – з відкритих джерел

Національна спілка письменників України, Львівська обласна організація НСПУ та ЛНУ ім. І. Франка оголосили конкурс на здобуття літературної премії імені Романа Гамади. Нею винагороджують письменників-перекладачів.

Про це повідомляє офіційний сайт Національної спілки письменників України з посиланням на пресслужбу Львівської обласної організації НСПУ.

«На здобуття Премії приймаються високохудожні завершені переклади у вигляді книги або в окремих випадках знакові публікації в часописі «Всесвіт», оприлюднені протягом останніх п’яти років (не пізніше 31 липня поточного року). Пропозиції щодо відзначення Премією подаються до 10 вересня поточного року на адресу кафедри сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича Львівського національного університету імені Івана Франка», – зазначається в цитованому повідомленні пресслужби Львівської обласної організації НСПУ.

Твори на премію слід подавати у трьох примірниках а ім’я журі разом з листом-клопотанням творчих спілок, бібліотек, наукових установ, університетів, відомих професорів, письменників-перекладачів, видавництв, творчих об’єднань чи окремих осіб, що їх висувають. У листі-клопотанні потрібно зазначити прізвище, ім’я та по батькові кандидата, назву твору, час його публікації, коротку характеристику та місце публікації.

Лавреати отримують дипломи переможців та грошову винагороду. Преміальний фонд становить десять тисяч гривень, проте може варіюватися.

Усі матеріали на здобуття премії просять надсилати на адресу: кафедра сходознавства імені проф. Я. Дашкевича, Львівський національний університет імені Івана Франка, вул. Університетська, 1, м. Львів, 79000.

Літературну премію імені Романа Гамади зазвичай присуджують у його день народження – 30 вересня.

Нагадаємо, лавреатка цьогорічної премії «Drahoman Prize» Клаудія Дате зазначила, що в Німеччині переклади творів класичних українських авторів не представлені. На її думку, це пояснюється браком катедр україністики в тамтешніх вишах.

Leave a Reply