«Ше.Fest» оголосив дати проведення

567
Фото – ілюстративне, «Український погляд»

Команда всеукраїнського фестивалю Тараса Шевченка «Ше.Fest» повідомила про старт підготовки та назвала дати подій.

Про це інформує «Український погляд».

«21-22 серпня ми запалимо романтичні зірки над кобзаревою землею, адже цього року тема фестивалю – кохання. Гаслом стануть слова з вірша Тараса Шевченка: «Кохайтеся, чорнобриві!»» – ідеться у повідомленні організаторів.

Творці фестивалю обіцяють гостям, опріч стандартної музичної фестивальної сцени, ще й ніч акустичної музики. На охочих чекатиме просвітницька галявина, де виступатимуть письменники, барди, кобзарі, науковці, талановиті гурти. Традиційно відбудеться «найкрутіший поетичний батл з визначенням найкращого Ше.Поета фестивалю».

Також у межах заходу працюватимуть діятимуть дитяча галявина, ярмарок та наметове містечко. Гостям пропонуватимуть, окрім усього, «круті майстер-класи з художнього мистецтва, імпровізації та handmade». На театральній сцені ставитимуть прем’єру вистави «Шевченко. Остання любов» драматургині та режисерки Ольги Анненко. Пропонуватимуться екскурсії Тарасовими місцями.

«Ми продовжимо започатковану нещодавно традицію командних змагань Ше.Games. Анонсуємо й дещо новеньке: додамо 4 локації – Фольк-сцена, Прес-центр, Територія майстер-класів та Грін-рум», – обіцяють організатори.

Цьогоріч фестиваль одбуватиметься всьоме. Минулого року з огляду на ситуацію з поширенням коронавірусу, втім, фестиваль не проходив.

«Попередній рік був для нас дуже стресовим не лише через карантинні обмеження, а й через відсутність фестивалю як однієї з головних подій року в житті кожного з нашої команди. Але ми не здалися, не сиділи склавши руки (принаймні не завжди), а працювали і вдосконалювалися щоб 2021 року зустрітися з усіма вами і насолодитися атмосферою Моринців і не тільки. Ми готуємо чимало сюрпризів над якими робота ще кипить, починаємо не спати ночами і втілювати мрії у реальність. Цьогоріч ми будемо мандрувати країною і чаклувати над любов’ю, бо Шевченко – це любов!», – цитує видання голову організаційного комітету всеукраїнського фестивалю Тараса Шевченка «Ше.Fest» Дмитра Колошу.

Із докладнішою інформацією про цьогорічний «Ше.Fest» можна ознайомитися на офіційному ресурсі фестивалю в усемережжі.

Раніше ми повідомляли, що в Коломиї невдовзі розпочнеться фестиваль вуличного мистецтва. Дійство стартує карнавальною ходою, а закінчиться фаєр-шоу.

Leave a Reply