Фестиваль «Холодний Яр» зібрав понад 100 тис. грн для захисників України

387
Фестиваль «Холодний Яр». Фото – «Новинарня»

Фестиваль нескореної нації «Холодний Яр», що відбувся в Суботові на Черкащині, передав на підтримку добровольців-захисників України понад сто тисяч гривень.

Про це пише Наталка Позняк для видання «Новинарня».

Вісімдесят тисяч гривень із цієї суми гості фестивалю пожертвували до волонтерських скриньок. Ще двадцять тисяч додали меценати. П’ять тисяч тисяч удалося дістати з аукціону, де розігрувався диск гурту «Кому Вниз» з автографами музикантів.

Усі кошти на фестивальній сцені було передано представнику 1-ї ОШР ДУК «Правий сектор», засновнику видавництва «Zалізний тато» Дмитрові Савченку.

Фото – «Новинарня»

«Імунітет української нації – не лише в єдності, а й у небайдужості. Хочу подякувати всім за цю небайдужість від імені нашого командира Дмитра Коцюбайла, легендарного друга Да Вінчі, який восьмий рік безвилазно на фронті, від кожного бійця Добровольчого українського корпусу «Правий Сектор». Ми неодмінно переможемо, адже світло і правда – на нашому боці”, – зазначив Савченко, приймаючи волонтерську допомогу», – цитує журналістка «Новинарні» пана Савченка.

Цьогорічний «Холодний Яр» установив іще один рекорд: упродовж трьох днів фестиваль відвідало понад дев’ять тисяч гостей з України та з-за кордону.

Слід відзначити, що в межах дійства відбулося кілька фотовиставок, присвячених російсько-українській війні. Так, зокрема, «Портрет Солдата» Вікторії Ясинської та «Сильні духом. Мами» Мирослави Марциненко деякі відвідувачі оцінили як украй проникливі.

Фото – Артем Ківак

Тим часом найстаріший щорічний український фестиваль Канади вдруге поспіль скасовують через коронавірус. Минулого року з огляду на пандемію він не відбувся також.

Leave a Reply