Киянам показали артоб’єкт, що візьме участь в американському фестивалі

292
Фото – пресслужба КМДА

До 12 липня у столиці можна поглянути на інсталяцію в межах проєкту «Merman», яка братиме участь у фестивалі «Burning Man» (штат Невада, США).

Про це інформує пресслужба КМДА.

«Проєкт «Merman» – єдиний проєкт з України серед 59, що отримав грант від організаторів фестивалю «Burning Man». Сама інсталяція розмірами 3х3х12 метрів готувалася для участі в цьогорічному заході в США, проте через пандемію його скасували», – розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, організатори фестивалю вирішили все одно встановити інсталяцію цього року та за сприяння міської влади обрали місце в Києві біля Арки дружби народів.

Фото – пресслужба КМДА

Директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова відзначила, що виставлення інсталяції «Merman» – це повідомлення культурній сфері: згаданий департамент готовий до співпраці з творцями в реалізації їхніх проєктів.

Організатори підкреслюють: «Merman» – проєкт-маніфест подолання будь-яких перешкод, і наступного року він достоту потрапить на фестиваль «Burning Man».

Фото – пресслужба КМДА

Нагадаємо, у США збірку поезій Сергія Жадана відзначили літературною премією. Окрім українського письменника, її лавреаткою премії стала Канізія Лабрін.

Leave a Reply