У столиці презентували «Донбасію» Ігоря Зоца

325
Фото – Геннадій Мінченко, «Укрінформ»

У Києві відбулася презентація книжки «Донбасія» журналіста, головного редактора газети «Донеччина» Ігоря Зоца.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Це книга про людей, які уособлюють саме український Донбас. Це інженери, педагоги, музейні працівники, гірники — люди різних професій, зокрема наші колеги [представники ЗМІ – прим. «Укрінформ»]», — наголосив завідувач кафедри соціальних комунікацій Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Юрій Бондар, який брав участь у презентації.

Сам же автор розповів, що до книжки потрапила сотня нарисів. Передмову до праці написав Іван Дзюба, літературознавець і академік НАНУ. «В основу книги лягли факти, історії з моєї діяльності як журналіста, знайомства, багаторічна авторська співпраця з донеччанами. Це спогади про «донецьких», які для мене увиразнюють українське коріння Донецького краю. Це нариси про людей різного фаху, різних поколінь», – поділився Ігор Зоц.

Він також додав, що праця – і про минуле, і про сьогодення. «Є в ній певний прогноз на майбутнє, який випливає із зображених реалій, – підкреслив автор. – Не буду казати, який він, але можна здогадатися, що не вельми позитивний».

Книжка «Донбасія» вийшла у видавництві «Ярославів Вал». Замовити її можна через офіційну сторінку видавництва у соціальній мережі «Facebook».

А кілька днів тому колишня речниця Президента Юлія Мендель презентувала власну книжку. За її словами, праця, що оповідає про дівчину в «чоловічому» світі політики, з’явиться вже цього місяця.

Leave a Reply