Юлія Мендель опублікувала уривок своєї книжки

390
Юлія Мендель. Фото – з відкритих джерел

Ексречниця Президента України Юлія Мендель оприлюднила фрагмент зі своєї книжки «Кожен із нас президент».

Про це інформує «Детектор Медіа».

Згаданий уривок опубліковано в авторській колонці Юлії Мендель у виданні «Українська правда».

У доступному для ознайомлення фрагменті авторка порушує, зокрема, мовне питання, а також тему історичної пам’яті, самоідентифікації українців загалом.

«Назвіть мені націю, яка б не мала своїх травм, що мігрували з попередніх століть, від покоління до покоління, що викликають комплекси, мало не фізичні муки умів, які, не засвоївши попередніх уроків, намагаються осягнути причини, чому вони не вміють жити інакше. Мало кому вдається проробити таку колосальну роботу так успішно і швидко в масштабах нації, як, скажімо, це вдалося Німеччині.Чи знаєте ви, що під час реконструкції будівлі Рейхстагу було виявлено написи солдатів Червоної армії? Серед іншого й дискусійний, але, можливо, найвідвертіший тогочасний напис: «Я їб…в Гітлера в зад». Її вирішили зберегти, як і решту», – пише пані Мендель.

У праці колишньої прессекретарки Президента Німеччина подається як приклад «нації, котра має генетичний код щастя». Пані Юлія цитує Меркель, яка заявила, що «Німеччина прийняла своє минуле» і тепер «може жити новим успішним життям».

«Поки наші політики змагаються в метафорах, російськомовний одесит проводить місяці й роки в окопах на Донбасі, б’ючись пліч-о-пліч з україномовним львів’янином проти росіян та проросійських бойовиків», – ідеться у книжці ексочільниці пресслужби Гаранта.

Раніше ми повідомляли, що Юлія Мендель представила свою книжку в соціальних мережах. За її словами, видання побачить світ уже цього місяця.

Leave a Reply