Невдовзі почнеться презентація дослідження шведських науковців про естетику Майдану

323
Фото – зі сторінки Музею Майдану в соціальній мережі «Facebook»

Сьогодні, 8 липня, о 16:00 в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану відбудеться презентація дослідження шведських істориків Стефана Йонссона та Галини Куцовської «Естетика Майдану: уроки мистецтва з демократії».

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Національного музею Революції Гідності.

Науковці розповідатимуть про своє дослідження політичної естетики Майдану та роль мистецтва у збереженні та меморіалізації революції. Порушуватимуться питання, як мистецтво може передавати знання про колективний протест та залученість у демократію, які лишаються непоміченими істориками, соціологами та журналістами, а також про роль естетики у культурній та політичній пам’яті про революцію.

У межах заходу учасники розглянуть літературні та художні твори з київського Майдану 2013-2014 років.

«Це частина більш масштабного проєкту, який також включає революцію в Єгипті (Каїр, на пл. Тахрір) у 2011 році та Загальнонаціональний страйк у Афінах у 2011 році. Презентація, яка порушує тему теорії політичного мистецтва та революційної естетики, досліджує, як естетика показує нам політичну появу нових колективних рухів, а також розкриває тему існування революції у суспільній пам’яті та уяві», – повідомляють організатори заходу.

Модератор зустрічі – кандидат історичних наук, генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло. Передбачено синхронний переклад із англійської мови.

Охочі взяти участь у заході ще встигають зареєструватися на нього в мережі. Зустріч матиме й онлайн-трансляцію – на сторінці Музею Майдану в соціальній мережі «Facebook».

Нагадуємо, що Франкфуртський книжковий ярмарок оголосив програму та умови. Велике число подій ярмарку відбуватиметься у виставковій залі Фракнфурта з дотриманням протипандемічних застережень і правил охорони праці, актуальними на жовтень цього року.

Leave a Reply