Діаспора оголосила для молоді конкурс, що заохочує вивчати українську

482
Зображення – Спілка українських освітян діаспори у «Facebook»

Український культурно-освітній центр у Норвегії та Спілка українських освітян діаспори за сприяння Посольства України в Королівстві Норвегія оголосили конкурс відеопроєктів для дітей і молоді діаспори «Вивчати українську – круто!».

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на сторінку Спілки українських освітян діаспори (СУОД) у соціальній мережі «Facebook».

«Юні діаспоряни матимуть змогу виграти цінні нагороди та показати, що вивчати українську – це дійсно круто! Прагнемо зробити школу своєрідним майданчиком, з якого відкривається захоплююча панорама мови та культури України», – зазначають організатори на згаданій сторінці.

Повідомляється, що основною метою конкурсу є «заронити в свідомість підростаючого покоління діаспорян бажання та стійке переконання у важливості володіння українською мовою», формування системи духовно-моральних цінностей та почуття художньо-естетичного смаку на взірцях української культури, «активізація пізнавального інтересу до вивчення української мови та національних традицій з метою допомоги в становленні української ідентичності молодої людини», підвищити мотивацію учнів до навчання в українських школах вихідного дня, створення належних умов для реалізації творчого потенціалу школярів, а також формування відчуття «єднання з історичною батьківщиною та діаспорною спільнотою по всьому світу».

Участь у конкурсі можуть узяти молодь віком від 11 до 17 років включно, які проживають за межами України та навчаються в українських школах за кордоном. Дозволяється також участь дітей, які проживають за межами України, але наразі не навчаються в українських школах за кордоном. Батькам потрібно повідомити про це Оргкомітет, надіславши запит на адресу infospilkauuea@gmail.com.

Творче завдання учасника або учасниці полягатиме у вмінні цікаво донести до уявного глядача, що мотивує його або її вивчати українську мову, хто в цьому допомагає й чому це важливо. Також потрібно поділитися враженнями про свою українську школу, взяти змістовне інтерв’ю в людини, яка допомагає юному діаспорянину підтримувати та зміцнювати мотивацію до вивчення української мови, а ще – «відкрити шлях до спілкування з українськими однолітками, що проживають у різних країнах світу».

Конкурсну роботу потрібно надіслати на електронну адресу infospilkauuea@gmail.com до 8 серпня включно.

Переможців визначать у двох вікових категоріях: 11-14 років (1,2,3 місце) та вікова категорія 15-17 років (1,2,3 місце).

Докладніші умови участі можна довідатися на сторінці СУОД у соцмережі «Facebook».

Нагадаємо, цього року найстаріший український фестиваль Канади скасовано через COVID-19. Минулоріч його не проводили також.

Leave a Reply