У Франції вийшли друком невідомі рукописи Пруста

448
Марсель Пруст. Фото – з відкритих джерел

До сто п’ятдесятої річниці Марселя Пруста у Франції побачили світ раніше не публіковані рукописи письменника – у виданні під назвою «Сімдесят п’ять сторінок» («Les soixante-quinze feuillets»).

Про це інформує «Читомо», посилаючись на сайт французького видавництва «Gallimard».

Книжка з’явилася на полицях першого квітня. Вона розкриває подробиці про роман-епопею «У пошуках утраченого часу» автора.

Варто відзначити, що впродовж тривалого часу про «Сімдесят п’ять сторінок» не існувало достеменних відомостей. «Читомо», цитуючи видавництво «Gallimard», зазначає, що 1954 року редактор Бернар де Фаллуа згадував невідомі рукописи 1908-1909 років у передмові до книжки «Проти Сент-Бева». Про «Сімдесят п’ять сторінок» стало відомо після смерті редактора (2018-го року).

М. Пруст, «Сімдесят п’ять сторінок». Фото – видавництво «Gallimard», Франція

«Імовірно, текст зберігався у де Фаллуа, проте в 1962-му він не передав його в Національну бібліотеку Франції разом з іншими документами Пруста», – пише видання.

За словами видавничого дому, рукописи є «найбільш ранньою версією» роману «У пошуках утраченого часу».

Нагадаємо, Франкфуртський книжковий ярмарок оголосив програму та умови проведення. Велике число подій ярмарку відбуватиметься у виставковій залі Фракнфурта з дотриманням усіх протипандемічних застережень і правил охорони праці, актуальними на жовтень цього року.

Leave a Reply