У Києві відбувся День білоруського мистецтва

388
Фото – «Радыё Свабода»

Учора, 11 липня, на подвір’ї Національного університету «Києво-Могилянська академія» пройшов фестиваль «День білоруського мистецтва».

Про це повідомляє «Укрінформ».

На фестивалі я презентували три нових поетичних видання – антологію білоруської поетичної революції БУМ-БАМ-ЛІТ, нову поетичну збірку Сергія Прилуцького «Еврiдiка не озирається» та поетичне видання Володимира Орлова «Все як раніше лише імена змінилися».

Усі три книжки перекладено українською. Вірші білоруських поетів читали відомі українські письменники та перекладачі – В’ячеслав Левицький, Олена Степаненко, Олександр Ірванець, Богуслав Поляк.

Білоруський поет і прозаїк Сергій Прилуцький, який живе в Україні понад десятиліття, зізнався – очікував, що його книга вийде в Білорусі минулого року, проте цього не сталося.

«Дуже важливо, щоб білорусів почули, щоб вони не забували свою культуру і не асимілювались у країнах, до яких вони переїхали», – додав пан Сергій.

У межах фестивалю відбулися також фотовиставка «Білорусь, що прокинулась» і концерт білоруських музичних колективів «SHUMA», «Naka», «РСП».

Нагадаємо, у травні в Києві відкривалася виставка сучасного білоруського мистецтва. Захід під назвою «Кожны дзень» позиціювався зрізом сучасного білоруського мистецтва, яке досліджує та розповідає історії солідарності, самоорганізації, спротиву та мрій про краще майбутнє.

Leave a Reply