У КМДА відреагували на ситуацію з «Квітами України»

263
Будівля «Квітів України». Фото – ілюстративне, «Українська правда»

Будівля «Квіти України», на активний захист якої цими днями стали громадські активісти Києва, не належать до пам’яток архітектури, але розташована в історичному ареалі столиці.

На цьому в етері телеканалу «Прямий» наголосив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

Посадовець зазначив, що хоч «Квіти України» не є пам’яткою архітектури, поруч із будовою височіють дві, котрі такий статус мають.

«Наш департамент повинен зробити оцінку впливу будівництва, яке там заплановано, на будівлі поруч, які охороняються законом», – підкреслив пан Володимир.

За його словами, «Квіти України» розташовані в центральному історичному ареалі, а це передбачає погодження проєктів з Міністерством культури, а такого дозволу не було.

«У нас є ряд забудовників, які вважають, що правила писані для всіх, але не для них», – додав Володимир Прокопів.

Нагадаємо, нещодавно на подвір’я «Квітів України», яку міські активісти мають за пам’ятку модерністської архітектури, заїхала будівельна техніка, та громадські діячі змогли спаралізувати її роботу. Згодом на будівлю наклали арешт, а тому в період слідства забудовник не має права вчиняти на майданчику жодних дій.

Leave a Reply