У мистецькій резиденції на Чернігівщині готуються до першої вистави

543
Афіша – сторінка «Zhovid The Residence» у соціальній мережі «Facebook»

Жовідь – селище Сновської громади Чернігівщини, де режисер Іван Сауткін створив мистецьку резиденцію. 18 липня тут уперше покажуть професійну театральну виставу.

Про це режисер написав у своєму профілі соціальної мережі «Facebook», повідомляє кореспондент «Літературної України онлайн».

«В неділю в нашій Коморі вистава прекрасного колектива з Закарпаття «ПТАХИ»!», – відзначив пан Іван.

Сторінка резиденції «Zhovid The Residence» в тій самій соцмережі бідкається – мовляв, про подію писати складно, бо хочеться чимало розповісти. «І про те, що це буде перша професійна вистава на сцені нашої Комори, і про наших друзів із Закарпаття, що привезли її до Жовіді, про міжнародний театральний фестиваль «Птах» що вони вже 14 років поспіль проводять у своєму селі, і про Нижнє Селище з усіма його дивами… Але про це все згодом, а тепер по суті: в неділю, 18 липня, о 20:00 в приміщенні нашої Комори відбудеться справжня театральна вистава!», – йдеться у супровідному повідомленні на сторінці.

За даними «Укрінформу», створену торік мистецьку резиденцію Іван Сауткін називає незалежним культурним кластером Чернігівської області. До її складу входять чотири споруди: велика будівля резиденції; переобладнана під художню майстерню сільська хата; гостел на 10 спальних місць та «театрально-концертна комора» зі сценою, експозиційним простором та кінозалом на 50 глядачів. На площах резиденції творчі люди з різних куточків України проводять концерти, виставки, реалізовують артпроєкти.

Раніше ми повідомляли, що у квартирі видатного мовознавця Шевельова у Харкові відкрилася літературна резиденція.

Leave a Reply