Запрацював вебсайт для популяризації читання серед дітей

381
Єнот Марко – талісман «Книгоманії»

В Україні запустили інтерактивну платформу «Книгоманія», що має на меті популяризувати культуру читання та природничо-наукові дисципліни серед дітей.

Про це інформує «Читомо» з посиланням на пресслужбу творців «Книгоманії» – громадської організації «Форум видавців».

Вебсайт розвиватиме здібності дітей до дослідницької, аналітичної роботи, здатність до критичного мислення. Він розрахований насамперед на учнів 5 – 8 класів і виконує окреслене коло завдань, зокрема, із застосуванням методів STEM-освіти.

«Книгоманія» має власного маскота (тварину-талісман) – єнота Марка. Саме від його імені пишуться більшість повідомлень на сайті. Єнот фігурує фактично скрізь, навіть зустрічає нових відвідувачів на сайті:

Знімок екрана стартової сторінки «Книгоманії»

«Створити окремий сайт, на якому в спільноту книгоманів могли б об’єднатися діти та підлітки всієї України – давня мрія Форуму. На заваді була, в основному, фінансова складова. У 2020 році виникла можливість втілити цю мрію завдяки програмі Львівської міської ради «Фокус на культуру». Ми впевнені, що дослідження світу за допомогою читання та STEM/MINT-освіти сприятиме вихованню нового покоління – успішних молодих людей, з розвинутими комунікативними навичками, науковим і критичним мисленням, соціалізованих та самореалізованих завдяки читанню, які прагнуть розвиватися та покращувати суспільство», – пояснила заступниця директорки ГО «Форум видавців» Анна Батищева.

На платформі відбудеться і Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія». Для участі у ньому слід зареєструватися на сайті, зазначивши свій статус – школяр, учитель або бібліотекар. В окремих кабінетах представників двох останніх статусів можна взаємодіяти із читачами та координувати їхню участь у конкурсі дистанційно.

«Сучасні діти, які прагнуть читати, насамперед хочуть мати алгоритм вибору, самі здійснювати ранжування книжок та приймати рішення. Це підтверджує й тестування PISA: високого рівня читацької грамотності досягають діти, які часто читають. Читають не тільки художню, а й різноманітну публіцистичну літературу, тексти, що містять таблиці, графіки, посилання. А також працюють в інтернеті, щоб знайти потрібну інформацію, й використовують електронні носії інформації. Саме тому ГО «Форум видавців» вирішила масштабувати конкурс і перевести його у новий формат — через інтерактивну онлайн-платформу «Книгоманія»», – підкреслила пані Анна Батищева.

Нагадаємо, в Україні створили сайт, присвячений Іванові Миколайчуку. На ньому містяться тексти, світлини, відео, що розкривають його творчість в різних її іпостасях – актора, режисера, сценариста, зрештою, «обличчя» і символу українського поетичного кіно

Leave a Reply