Сьогодні до Ірпеня завітає проєкт «Ше.Fest мандрує Україною»

279

17 липня в Ірпені відбудеться захід у рамках проєкту «Ше.Fest мандрує Україною», на якому мешканці та гості міста зможуть познайомитися з мистецтвом постійних і нових учасників фестивалю, а також побачити та почути їхню творчість.

Про це «Літературній Україні онлайн» розповіла Богдана Гайворонська, прессекретарка фестивалю Тараса Шевченка «Ше.Fest».

Основна музична сцена працюватиме в парку «Незнайко» з 17:00. На ній виступить відомий український казкар Сашко Лірник. Свою пісенну творчість продемонструють мультиінструменталіст, автор власних пісень Віталій Кобзар, гурти «Деінде» та «Прелеста». На завершення глядачі побачать виступ гурту «Шпилясті кобзарі».

Неподалік розташовуватимуться традиційні для «Ше.Fest» Галявина художників і Ярмарок майстрів. Там ділитимуться плодами своєї творчості ірпінські живописці та народні майстри.

Театральна і дитяча локації, за словами пані Гайворонської, передбачені в Ірпінській міській публічній бібліотеці імені Максима Рильського. Зокрема, там о 15:30 розпочнуть роботу театрали.

«Мешканці Ірпеня стануть свідками дуже цікавого дійства — відкритої робочої майстерні, коли вистава народжується просто на сцені. Режисерка і драматургиня Ольга Анненко написала п’єсу «Шевченко. Остання любов» про історію стосунків Тараса Шевченка і Марко Вовчок», – розповіла Богдана Гайворонська. Речниця фестивалю додала, що виставу, яка народиться під час заходу, ставитимуть і на самому «Ше.Fest».

О 17:00 у бібліотеці розпочнеться розважальна програма для дітей. Найменші гості заходу зможуть узяти участь у вікторинах, конкурсі малюнків та інших цікавих активностях.

Вхід на всі заходи є безкоштовним. Також організатори нагадують, що «Ше.Fest» традиційно є безалкогольним.

«Запрошуємо всіх відвідати події, які очікують вас в Ірпені, а в серпні – гайда на Черкащину, де на вас чекатиме дводенний фестиваль з багатьма унікальними локаціями!» – сказала Богдана Гайворонська.

Нагадаємо, раніше «Літературна Україна онлайн» писала, що «Ше.Fest» відбуватиметься у серпні.

 

Leave a Reply