Російські гурти зібралися на «Файне місто»: Тернопільска міськрада заявила до СБУ

565

Тернопільська міська рада звернулася до Служби безпеки України та Національної поліції, щоби правоохоронці перевірили законність перебування в Україні російських гуртів, запрошених на музичний фестиваль «Файне місто».

Про це йдеться на офіційнім сайті Тернопільської міської ради, передає кореспондент «Літературної України онлайн».

«Днями націоналістична організація міста звернула увагу громадськості на факт приїзду на музичний фестиваль «Файне місто» декількох російських гуртів. […] Реагуючи на позицію націоналістичної організації, міська рада направила лист-звернення до організаторів фестивалю щодо неможливості участі гуртів з Росії та надіслала відповідний лист до Служби безпеки України та Національної поліції України в Тернопільській області, у якому просить здійснити належну перевірку запрошених гуртів на предмет легітимності їх в’їзду та перебування в Україні», – зазначається в повідомленні Тернопільської міськради.

В установі наголосили, що за роки існування фестиваль «Файне місто» встиг зробитися «територією єднання України, музичною подією року в Україні».

«Місто Тернопіль завжди стояло на захисті українських інтересів, української мови та української культури і надалі продовжуватиме захищати проукраїнські цінності. І музичний фестиваль «Файне місто», який за роки проведення став символом Тернополя, і цього року має підтвердити відданість національним принципам», – додають у міськраді міста.

У згаданім повідомленні російські гурти, запрошені на «Файне місто», не називаються. Втім, на сторінці «Файного міста» в соціальній мережі «Facebook» міститься афіша заходу, де фігурує три назви колективів із Росії: «Louna», «Порнофільми» та «Wildways».

Афіша заходу з позначенням російських гуртів. Постер – «Файне місто» у «Facebook», позначки – «Літературна Україна онлайн»

Іще один російський гурт – «Anacondaz» – відшукався в докладнішому переліку виконавців на сайті «Файного міста».

Знімок екрана – сайт фестивалю «Файне місто»

На самому ресурсі країна походження команди не зазначається, проте на її сторінці в «Instagram» подаються номер мобільного телефона з кодом оператора з РФ.

Знімок екрана – сторінка гурту «Anacondaz» у соціальній мережі «Instagram»

Офіційний сайт гурту розташований у російській зоні доменних імен, а в розділі «Контакти», де міститься інформація про організацію концертних турів, зазначено московську адресу.

Знімок екрана – сайт гурту «Anacondaz»

Нагадаємо, нещодавно МКІП включило Філіпа Кіркорова до «чорного списку», проте за п’ять днів його ім’я звідти прибрали.

Leave a Reply