«Ше.Fest» у межах «мандрів Україною» гостював в Ірпені

369

17 липня в Ірпені стартував проєкт «»Ше.Fest» мандрує країною».

Про це кореспондентові «Літературної України онлайн» розповіли у пресслужбі фестивалю «Ше.Fest».

Завдяки підтримці влади міста, працівників культурної галузі та митців удалося відтворити багато фестивальних локацій – так, ніби «Ше.Fest» дійсно завітав до Ірпеня.

Головна музична сцена розмістилася в парку «Незнайко». На ній лунали пісні й постійних учасників «Ше.Fest», і місцевих ірпінських виконавців – Віталія Кобзаря, гуртів «Деінде», «Прелеста», «Шпилясті кобзарі». Гості слухали також казкаря Сашка Лірника.

В Ірпінській міській публічній бібліотеці імені Максима Рильського відбулася перша читка п’єси режисерки і драматургині Ольги Анненко «Шевченко. Остання любов» – про історію стосунків Тараса Шевченка і Марка Вовчка. Вистава, яка народилася під час заходу, буде показана на «Ше.Fest».

В Ірпінській бібліотеці для дітей працювала дитяча локація. Маленькі гості заходу в ігровій формі дізнавалася про Тараса Шевченка, беручи участь у конкурсах, вікторинах і майстеркласах. Сюди завітала й відома українська дитяча письменниця Марія Морозенко.

На заході рацювали ярмарок майстрів та виставка художників.Влада міста обладнала Мистецьку алею зі спеціальним устаткуванням, щоби художники могли безкоштовно експонувати свої картини в будь-який час.

Організатори повідомляють, що наступна зупинка «мандрів країною» фестивалю «Ше.Fest» – Бровари, де дійство стартує 24 липня. А в серпні фестиваль нагодиться до Одеси (02.08) та Первомайська Миколаївської області (10.02).

Заходи в Ірпені відбулися за підтримки Українського культурного фонду. Партнер проєкту — Благодійний фонд «МХП-Громаді».

«»Ше.Fest» мандрує країною» – проєкт, який передує самому фестивалю і покликаний познайомити мешканців різних міст із атмосферою та ідеями «Ше.Fest». Сам фестиваль, нагадуємо, відбудеться 21 і 22 серпня у Моринцях – на батьківщині Тараса Шевченка.

Фото – пресслужба «Ше.Fest»

Leave a Reply