Шириться акція солідарності з арештованими в Криму журналістами

284

Кампанія #PrisonersVoice запрошує журналістів приєднатися до акції солідарності з ув’язненим колегою Владиславом Єсипенком та іншими медійниками в окупованому Криму.

Про це повідомляє «Український погляд».

15 липня на окупованому півострові почався судовий розгляд справи Владислава Єсипенка – фрілансера радіо «Свобода». ФСБ затримала його в березні та звинуватила в незаконному виготовленні вибухового пристрою «для проведення ним підривних акцій в інтересах українських спецслужб». Інформація про затримання з’явилась в день сьомих роковин так званого «референдуму» про окупацію Криму Росією.

Журналісту загрожує багаторічне ув’язнення за його професійну діяльність. Єсипенко заявляв про тортури з боку російських спецслужб. Він стверджує, що під час першого допиту його роздягли, повалили на підлогу, одягли на вуха дроти з петлями й увімкнули струм. Дружина повідомила, що нещодавно Владислав знепритомнів дорогою із суду до СІЗО: у спеку його транспортували в автозаку без вентиляції.

Окрім Владислава Єсипенка у кримських в’язницях перебуває ще дев’ятеро громадських журналістів: Сервер Мустафаєв, Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Сейран Салієв, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв, Амет Сулейманов. Також журналістською діяльністю займалися Дмитро Штибліков та Олексій Бессарабов, які писали для журналу «Чорноморська безпека» та видавали його в Севастополі.

Ми хочемо нагадати: Journalism Is Not a Crime!

Якщо ви журналіст/ка та готові приєднатися до акції солідарності, просимо заповнити просту форму.

Учасникам акції потрібно:

• Написати кілька слів підтримки Владиславу та іншим переслідуваним журналістам.
• Опублікувати допис разом з кришмітками #JournalismIsNotaCrime та #PrisonersVoice разом із картинкою кампанії в узгоджений з організаторами день.
• Переслати це повідомлення колегам-журналістам, які можуть приєднатися до акції.

«Ми будемо дуже вдячні, якщо ви допоможете нам тримати справу Владислава Єсипенка та інших ув’язнених кримських журналістів у фокусі під час «мертвого літнього сезону»», – зазначила менеджерка з комунікацій ГО «Центр Громадянських Свобод» пані Олена Солодовнікова.

Leave a Reply