Мер Києва прокоментував ситуацію з «Квітами України»

310
«Квіти України». Фото – з відкритих джерел

Столичний міський голова Віталій Кличко на пленарнім засіданні Київської міської державної адміністрації висловився стосовно ситуації, що склалася довкіль будівлі «Квітів України».

Про це пише Євгеній Морі для «Суспільне | Культура».

За словами пана мера, КМДА жодних дозволів на реконструкцію не давала.

«Власник цього об’єкту, а хочу наголосити, що він знаходиться в приватній власності, не погоджував своїх робіт і самостійно почав руйнувати фасадну частину будівлі. Проєкту не було предоставлено, ми не мали можливості отримати інформацію, що там планується», – відзначив пан Віталій.

Нагадаємо, позавчора Київська міська державна адміністрація анулювала контрольну картку на проведення робіт біля будівлі навчально-методичного центру «Квіти України». Це стало ще однією відповіддю на скандал, що збурився 12 липня, коли згадану споруду оточила будівельна техніка, а громадські активісти блокували її роботу. Згодом на велетерпні «Квіти України» наклали арешт на час досудового слідства щодо самоуправства, а невдовзі ще й побачили в діях власника порушення авторських прав архітектора первинного проєкту. До слова, заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів теж висловлював власну позицію.

Leave a Reply