У столиці запрацював музей електрогітар

671
Музей електрогітар на ВДНГ. Фото – «Суспільне»

23 липня на території ВДНГ почав роботу музей електрогітар від «Universum Guitars». Це – восьмий такий заклад у світі.

Про це пише Євгеній Морі для видання «Суспільне | Культура», цитуючи повідомлення на сторінці гендиректора виставкового комплексу ВДНГ Євгена Мушкіна у соціальній мережі «Facebook».

«Суспільне | Культура» відзначає, що в музеї представлені унікальні експонати з різних куточків планети. Основу ж експозиції складає колекція бізнесмена та власника фірми виробника електрогітар «Universum» Олександра Дорошенка.

За словами Мушкіна, в музеї створено культурний простір. У павільйоні №6, де в радянські часи був кінотеатр «Прогрес», обладнано концертну залу на дві сотні глядачів: там проходитимуть концерти, театралізовані поставновки та шоу. Музей має новітнє звукове та освітлювальне устаткування, а також спеціальні панелі для створення ідеальної акустики.

«На виставці представлені історичні електрогітари болгарського, чеського, японського американського та навіть радянського виробництва. Загалом у колекції зібрано 300 гітар, виготовлених від 50-х років та до сьогодення, деякі з автографами відомих музикантів», – розповідає «Суспільне | Культура».

Із експозицією можна ознайомитися у павільйоні №6 комплексу на ВДНГ (вул. Ак. Глушкова, 1). За квиток для дорослої людини належить сплатити двісті гривень, а за дитячий (до чотирнадцяти років) – сто. Гості, молодші за п’ять літ, можуть проходити безоплатно.

Графік роботи виставки – з 10:00 до 19:00 щодня, крім понеділка.

Нагадаємо, завтра в Києві відкривається виставка робіт з артбуку Сергія Жадана.

Leave a Reply