«Ше.Fest» збирається до Одеси

562

2 серпня в Одесі відбудеться захід у рамках проєкту «Ше.Fest мандрує країною». Заплановано вечірній концерт за участі Сестер Тельнюк, театральна прем’єра та низка інших культурно-мистецьких подій.

Про це кореспондентові «Літературної України онлайн» повідомила прессекретарка «Ше.Fest» Богдана Гайворонська.

На вечір заплановані події у двох локаціях міста. Всі охочі зможуть ознайомитися з мистецтвом постійних і нових учасників фестивалю.

Головна музична сцена розташується у літньому театрі «GorSad» (вул. Преображенська, 24). Спеціальними гостями події буде український вокальний дует народних артисток України «Тельнюк: Сестри» із шевченківською програмою «Тельнюк: Наш Шевченко». Також свою творчість презентує й одеський гурт «Колір». Початок – о 19:00.

Орієнтуючись на тему цьогорічного «Ше.Fest» – любов, – режисерка і драматургиня Ольга Анненко написала п’єсу «Шевченко. Остання любов» про історію стосунків Тараса Шевченка і Марка Вовчка. Вистава, що народжувалася під час мандрів, буде показана на самому фестивалі в Моринцях. У Броварах та Ірпені відбувалися перші читки п’єси, а в Одесі пройде прем’єра в Одеському театрі юного глядача ім. Юрія Олеші (вулиця Грецька, 48А). Актори: Остап Дзядек (роль Тараса Шевченка) та Меланія Волотовська (роль Марка Вовчка).

Події відбуваються за підтримки Українського культурного фонду. Організатори – ВГО «Молодий Народний Рух», Культурно-інноваційна платформа «ТепЛиця», Культурно-просвітницький центр «СвітЛиця», відділ культури Броварської міської ради Броварського району Київської області. Партнер проєкту – Благодійний фонд «МХП-Громаді».

Зазначимо, що усі заходи відбуватимуться з вільним входом. Долучитися до події можуть усі охочі без попередньої реєстрації. Фестиваль, як і всі його окремі заходи, є безалкогольним.

Нагадаємо, минулих вихідних «Ше.Fest» гостював у Броварах (дарма що організатори звуть містечко на класичний штиб – «Броварі»).

Leave a Reply