СКУ готовий надати понад $20 млн. на меморіалізацію Бабиного Яру

301
Нинішній вигляд комплексу пам'яток Бабиного Яру. Фото – «Вікіпедія»

Українська діаспора ладна фінансово підтримати реалізацію державного проєкту меморіалу в столичнім Бабинім Ярі.

Про це пише «Цензор.НЕТ», посилаючись на інтерв’ю міністра культури України Олександра Ткаченка виданню «НВ».

«Світовий Конґрес Українців готовий інвестувати понад двадцять мільйонів доларів у державний проєкт Бабиного Яру», – цитує пана Олександра видання.

Наразі існує дві провідні концепції майбутнього меморіалу – державна й приватна. Останню, за інформацією «Цензор.НЕТ», часто критикують через залучення коштів російських бізнесменів. Одначе, за словами міністра культури, зараз немає конкретних планів на будівництво ані першого, ані другого проєктів.

«Ми активно співпрацюємо як з авторами державної концепції, так і приватної. І я радий, що останнім часом спостерігається порозуміння в цьому питанні», – сказав Олександр Ткаченко.

Також пан міністр підкреслив, що бізнесмени, чиї гроші планується залучити в межах утілення приватного проєкту, – не російські, а «міжнародні».

«Сам по собі склад наглядової ради меморіалу є міжнародним. Тобто там є люди, які працювали в Росії, але які зараз себе позиціонують, як міжнародні інвестори», – відзначив пан Ткаченко. Він також додав, що його завдання – зробити так, щоби фінанси, які можна залучити, надходили з різних джерел, «в тому числі від інших держав».

«Саме тому робоча група, яка, я сподіваюсь, почне працювати найближчим часом, дозволить такі можливості відкрити і зняти з порядку денного питання, на якому акцентовано роблять наголос деякі колеги стосовно походження цих коштів», – зауважив міністр.

Нагадаємо, київську владу закликають підтримати український проєкт меморіалу «Бабин Яр».

Leave a Reply