У всемережжі збирають кошти на книжку про альтернативи підгузкам

301
Зображення – сторінка проєкту на сайті «Спільнокошт»

ГО «Zero waste Lviv» розпочала краудфандинґову кампанію на переклад і видання книжки «Lose the Diapers! The no fuss early training potty alternative», присвяченої зменшенню використання підгузок.

Залучення ресурсів одбувається завдяки сторінці проєкту на сайті «Спільнокошт», повідомляє кореспондент «Літературної України онлайн».

«Книжка допоможе батькам в найоптимальніший час звільнити малюка від підгузків та в простий спосіб привчити дитину до горщика у ранньому віці. Комбінований метод привчання є простим не лише для батьків, але й для дітей. Авторка не заперечує використання підгузків, але пропонує значно зменшити їхню кількість», – повідомляють автори проєкту.

Зазначається, що свою позицію авторка – фахова педагогиня – обґрунтовує, спираючись на наукові статті про фізіологію немовлят, уплив одноразових підгузків,

Книжка «Lose the Diapers!» канадської авторки українського походження Марії Качмар вийшла 2018-го року у видавництві «CreateSpace Independent Publishing Platform». Наразі її можна придбати на ресурсі «Amazon» як у друкованій, так і в електронній іпостасі.

Наразі команда проєкту вже почала переклад видання й планує перший тираж у 2000 примірників. Українською книжка називатиметься «Підгузки зайві! Простий альтернативний метод привчання до горщика». Частину накладу безкоштовно передадуть у бібліотеки пологових будинків та жіночих консультацій.

Для втілення проєкту його організаторам потрібно зібрати ₴220 тис. до 30 жовтня. На момент публікації цієї замітки завдяки дев’ятнадцятьом небайдужим удалося зібрати ₴7,9 тис. Допомогти може будь-хто, зробивши пожертву через ресурс «Спільнокошт».

Нагадаємо, триває залучення коштів на видання дитячої книжки про рак. Реченець кампанії – тридцяте вересня.

Leave a Reply