Держкомтелерадіо воліє продовжити санкції проти «антиукраїнських» видавництв

327
Фото – ілюстративне, «Західний інформаційний фронт»

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення має намір ініціювати продовження санкцій стосовно дев’яти російських видавництв, термін дії яких закінчується в березні прийдешнього року. 

Про це пише Євгеній Морі для видання «Суспільне | Культура» із посиланням на пресслужбу Держкомтелерадіо.

Відповідно до рішення РНБО України, обмежувальні заходи стосуються дев’ятьох російських видавництв, які найбільше займалися виданням антиукраїнської літератури: «Эксмо», «АСТ», «Питер», «Центрполиграф», «Яуза», «Яуза-пресс», «Алгоритм», «Книжный мир» та «Вече».

«Для цих видавництв легальних шляхів потрапляння на український ринок не існує».

(Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення)

Також за ініціативою відомства та за поданням СБУ до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, внесли дев’ятьох російських авторів: Всєволода Сахарова, Лєва Вєршиніна, Алєксандра Широкорада, Алєксандра Терещенка, Міхаіла Полікарпова, Ростіслава Іщенка, Алєксандра Тамонікова, Алєксандра Дуґіна і Захара Прілєпіна.

З переліком книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі можна ознайомитись у відповідному документі на вебсайті Держкомтелерадіо. «Перелік носить рекомендаційний характер і постійно оновлюється», – зазначається на електроннім ресурсі.

Нагадаємо, у МКІП розповіли, як Росія нищить українські культурні цінності.

Leave a Reply