Найкоротший кінофестиваль світу оголосив переможців

338
Фото – «VGL Сinema»

Двадцять четвертий кінофестиваль «Відкрита ніч», що відбувся в Києві проти 8 серпня, оголосив переможців.

Про це повідомляє «Укрінформ», посилаючись на пресслужбу фестивалю.

«Головний приз у номінації ігрового кіно присуджено фільму «Запах поля» режисерки Андріани Ярмонової. Також у цьому році було введено нову номінацію «Приз молодих кінокритиків» – і «Запах поля» отримав у ній нагороду», – зазначили у пресслужбі.

Найбільше призів дістала стрічка «Фаза» режисера Миколи Засєєва: диплом фестивалю в номінації ігрового кіно; у номінації «Найкраща операторська робота» – Світлана Апаріна; у номінації «Найкращий актор» – Артем Грачов.

Фільм «Черевички непоношені» режисерки Анни Кішко здобув два призи: в номінації «Найкращий художник» – Максим Кочнев та Валерія Сухаренко, а також у номінації «Найкраща актриса» – Вероніка Ольшана.

Спеціальна відзнака журі «За сміливу форму та актуальність» дісталася стрічці «Океан сміття» режисера Івана Шоха.

Конкурсну програму фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 24» оцінювало журі, яке очолював кінознавець, кінокритик, кіносценарист Сергій Тримбач. Засновник, президент та артдиректор фестивалю – український режисер Михайло Іллєнко.

Цьогоріч «Відкрита ніч» представила глядачам 23 фільми. До конкурсу ввійшли 12 стрічок. Це роботи студентів-дебютантів, а також стрічки вже знаних авторів, які представляли свої фільми на фестивалі у минулі роки. У позаконкурсній програмі було представлено 11 картин.

А напередодні Одеський кінофестиваль оголосив склад журі.

Leave a Reply