Угорська влада змусила закривати палітурки дитячих книжок про ЛГБТ

432
Фото – ілюстративне, з відкритих джерел

Від 6 серпня уряд Угорщини зобов’язав крамниці продавати книжки, які неначебто містять «пропаганду» гомосексуальності, винятково в закритих пакуваннях.

Про це пише Анастасія Коріновська для «Суспільного» з посиланням на ІА «Reuters».

До переліку відповідних книжок унесли такі, що містять інформацію про зміну статі та «явне» зображення сексуальності.

Окрім того, крамницям радять продавати такі книги щонайменше за 200 метрів од шкіл і церков.

Норми цього закону засудили лідери держав та урядів 17 з 27 країн ЄС, оскільки вони, на їхнє переконання, призведуть до дискримінації сексуальних меншин.

Альянс угорських ЛГБТ-груп «Budapest Pride» закликав активістів залучити до боротьби з ідеями уряду, що утискають громадян, президента США Джо Байдена. Той, на їхнє переконання, має порушити це питання перед Віктором Орбаном, прем’єром Угорщини, в середині червня.

Також правозахисники сказали, що пропозиція «серйозно обмежить свободу слова і права дітей».

Раніше парламент Угорщини ухвалив закон, який забороняє трансґендерам змінювати у документах стать, призначену при народженні.

«Суспільне» відзначає, що нововведення – лиш один із-поміж кроків програми прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Приміром, у червні парламент країни, де домінує партія Орбана «Фідес», ухвалив «Закон про захист дітей», що, зокрема, забороняє показ на телебаченні вмісту про сексуальні меншини та зміну статі до 11-ї вечора та без маркування «18+».

Нагадаємо, з 16 липня в Україні набули чинності деякі норми закону про мову.

Leave a Reply