До Дня Незалежності покажуть фільм-компіляцію відеозаписів українських бійців

336
Стилізовані кадри з російсько-української війни. Фото – «Pinterest»

Документальна стрічка «Зошит війни» («War Note») режисера Романа Любого вийде на великі екрани до 30-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на одного з продюсерів фільму Володимира Тихого.

«Стрічка запрошує глядача у сюрреалістичну подорож на фронт війни з Росією – у химерне потойбіччя, де панують закони, відмінні від звичайного світу. Інша поведінка, інші стосунки, інший гумор. Герої прокидаються та засинають, радіють та плачуть, знімають відео та завжди відчувають, що запис може закінчитися у будь-яку мить», – сказав пан Володимир.

Режисером фільму виступив Роман Любий, а продюсером – Марко Супрун; лінійні продюсери – Андрій Котляр, Володимир Тихий. Стрічку створило неформальне кінооб’єднання «Вавилон’13».

Прем’єра «Зошита війни» відбулася минулого року на фестивалі «Docudays UA». Там фільм здобув приз глядацьких симпатій та дві спеціальні нагороди.

Прем’єра за участю творчої групи відбудеться у кінотеатрі «Київська Русь» 24 серпня, о 19:30. Десять гривень із кожного квитка творці фільму перерахують у благодійний фонд допомоги армії «Повернись живим» на закупівлю мобільних комплексів спостереження.

Партнери релізу – БФ «Повернись живим», Міністерство у справах ветеранів.

Раніше ми писали, що до ювілею Незалежності в Україні демонструватимуть найліпші вітчизняні фільми.

Leave a Reply