Розпочався Одеський міжнародний кінофестиваль

311
Кадри з Одеського міжнародного кінофестивалю. Фото – «Суспільне Одеса»

14 серпня в Одеській опері відбулася церемонія відкриття Одеського міжнародного кінофестивалю.

Про це пише Наталія Сандакова для видання «Суспільне».

За інформацією видання, на церемонію відкриття фестивалю завітали Оля Полякова, Катерина Кухар, Ольга Сумська, Олег Сенцов, Яніна Соколова, Олексій Тритенко, Ксенія Мішина, Фелікс Шиндлер, травесті-діва Монро та Савелій Лібкін.

З огляду на те, що цьогоріч Україна справляє тридцяту річницю незалежності, основна увага фестивалю прикута до вітчизняного кіно: конкурсна програма складається тільки з українських стрічок (як короткий, так і повний метр).

Переможці отримають нагороди за найкращий фільм, найкращу режисуру та найкращі акторські роботи. Програма «Гала-прем’єри» традиційно складатиметься зі світових артхітів. Також є дві позаконкурсні секції – «Фестиваль Фестивалів» та серія ретроспективних і спеціальних показів.

Український кінорежисер та сценарист Олег Сенцов у коментарі «Суспільному» зауважив, що цьогорічний формат фестивалю йому до смаку.

«Я радий, що у нас такий новий формат, це через важкі умови, але це правильно. У нас повинен бути головний національний фестиваль, де головний найкращий національний конкурс і кращі світові прем’єри, які тут відбулися», – зауважив пан Олег.

Одеський міжнародний кінофестиваль триватиме до 21 серпня.

Нагадаємо, нещодавно Одеський міжнародний кінофестиваль оголошував склад журі.

Leave a Reply