У Києві відбудеться фестиваль незалежних видавництв і самвидавів

549
Фото – ілюстративне, «Українська літературна газета»

Упродовж 28-29 серпня в Києві відбудеться «Book Champions Weekend», що продемонструє різноманіття книжкових експериментів з інді-видавництвами, самвидавом, артбуками, авторами та колекціонерами.

Про це повідомляє Національна спілка письменників України, посилаючись на «Суспільне».

Як кажуть засновники видавництва «IST Publishing» Катерина Носко, Анастасія Леонова та Борис Філоненко – вони хотіли створити простір, у якому знайдеться місце всім виявам любові до книжок: від культури самвидаву та зінів до коміксів і фотобуків.

Упродовж 28-29 серпня на фестивалі можна буде відвідати воркшопи, дискусії, дебати та лекції, а також завітати на «Book Champions Party», аби відсвяткувати цю подію з келихом у колі однодумців.

«Як видати власну книжку, зробити подкаст, із чого почати, до кого йти? Як із книжки зробити фільм? Де шукати місця продажів і чому для нішевих видань потрібна своя книжкова інфраструктура? Чи можна жити за рахунок видання книжок? Це питання, з якими ми стикнулись самі 5 років тому, коли не знали, де і як видати книжку», – кажуть кураторки фестивалю Катерина Носко та Анастасія Леонова.

Одночасно з подіями відбудеться дводенний ярмарок, куди запрошуються малі незалежні видавництва та окремі автори, що створили самостійно книжки, з акцентом на візуальні видання.

Повний розклад фестивалю можна знайти тут.

«Book Champions Weekend» – це фестиваль вихідного дня, який підтримує незалежних і малих видавців, художників та дизайнерів, які не мають можливості представити свої роботи та говорити про них на публічному рівні.

Фестиваль створений видавництвом «IST Publishing» та коворкінґом «Kooperativ», де він і буде проходити.

Нагадуємо, цими днями розпочався Одеський міжнародний кінофестиваль.

Leave a Reply