У Києві встановлять скульптурну композицію з Іваном Франком

239
Погруддя Івана Франка в Києві. Фото – «Суспільне | Культура»

Міський голова столиці Віталій Кличко на своїй сторінці в соціальній мережі «Facebook» відзначив, що Міжнародний фонд Івана Франка встановить камінь на перехресті вулиць Липської та Інститутської, де згодом зведуть скульптурну композицію з українським поетом і прозаїком.

Про це пише Євгеній Морі для видання «Суспільне | Культура», посилаючись на згаданий допис пана Кличка.

Про такий намір міськголова Києва розповів, висловлюючи співчуття через смерть онука Івана Франка, громадського діяча Роланда Франка.

«Сумно і боляче втрачати найвідданіших патріотів України. Буквально кілька тижнів не дожив до події, про яку так мріяв, – встановлення каменю на місці, де згодом зведуть скульптурну композицію великому українцю Івану Франку, його онук Роланд Тарасович Франко», – підкреслив Віталій Кличко.

Камінь, котрого невдовзі обернуть на скульптуру, з’явиться на місці, де раніше бовванів демонтований унаслідок комунізації пам’ятник Дмитрові Мануїльському.

У Києві вже наявне погруддя Івана Франка, – коло Національного академічного драматичного театру його імені, – проте воно є копією об’єкта з Борислава й елементом архітектурного ансамблю театру, а не самостійним пам’ятником.

Нагадаємо, 11 серпня відійшов у вічність онук Івана Франка, громадський діяч Роланд Франко.

Leave a Reply