Документальна стрічка «Вусатий фанк» виходить у всемережжі

466
Постер – із відкритих джерел

З нагоди Дня Незалежності онлайн-платформа «Takflix» випускає музичний документальний фільм «Вусатий фанк».

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на представників компанії «Takflix».

«Стрічка буде доступна у всьому світі з англійськими субтитрами», – зазначається в повідомленні.

«Вусатий фанк» – документальний фільм про феномен української естради 1970-х. Вокально-інструментальні ансамблі, які з’являлися по всій країні, мали стати аналогом тодішніх іноземних поп-рок-гуртів. Утім, замість ретрансляції ідей партії, ВІА створили самобутню українську сцену з хітовими піснями.

Через розповіді очевидців та учасників гуртів «Вусатий фанк» показує, звідки в радянській Україні з’явилася закордонна музика та як виник самобутній український стиль. У стрічці використані архівні відео- та фотоматеріали, частина яких досі не оприлюднювалася.

Автором ідеї та сценарію фільму є Віталій Бардецький – український музичний журналіст і продюсер. Він працював із Іриною Білик, гуртами «Скрябін» та «Океан Ельзи».

«Більшість із цих ансамблів звучать цілком актуально і сьогодні. «Візерунки шляхів», «Арніка», «Водограй», «Жива вода» та інші ВІА мають справжній драйв, оригінальність і якусь непідробну справжність. Саме тому, мабуть, ця музика пережила й утиски радянської системи, і десятиліття забуття», – пояснив пан Бардецький.

Переглянути стрічку можна безпосередньо на платформі «Takflix».

До речі, «Вусатий фанк» представляли й на нещодавньому «Bobritsa Film Festival 2021».

Leave a Reply